Miért használjunk probiotikumot?

hasznos baktérium

Csecsemő korunkban, az anyatejes táplálás hatására bélflóránk szinte kizárólag (95%-ban) jótékony baktériumokat tartalmaz. Zsindelyszerűen a bél hámrétegére tapadva megakadályozzák a kórokozók megtelepedését, anyagcsere-termékeik gátolják szaporodásukat. Nagyban hozzájárulnak az immunrendszer működéséhez, a tökéletesebb emésztéshez és felszívódáshoz és még vitaminokat is termelnek.

Felnőtt korban ideális arányuk 30-40% lenne, de mivel szinte állandóan káros hatások érik, gyakran alacsonyabb; Magyarországon ez az átlag 12% körüli. Idős korban már csak 3-5 % dolgozik értünk. A kóros flóra nyálkahártya irritációt, puffadást, görcsös fájdalmakat, túlzott gázosodást, visszatérő hasmenést, de akár székrekedést, emésztési zavarokat is okozhat. Tartós fennállása krónikus gyulladást, átjárható bélfalat és így toxikus hatást hozhat létre.

Mikor ajánlott Protexin Balance>>   és Protexin Restore>>  gyógytermékek szedése? Az egészséges, normális bélflóra fenntartására, az emésztési panaszok megelőzésére utazáskor, stresszhelyzetekben. A bélflóra helyreállítására például antibiotikus kezelések során és azt követően, hasmenés alatt és után, valamint kiegészítő kezelésként gyulladásos bélbetegségekben.

A PROTEXIN készítményekkel lehetséges a jótékony flóra újratelepítése . Segítő baktériumai elfoglalják az élőhelyet a kórokozó baktériumok és gombák elől, természetes módon erősítik a helyi és a szisztémás immunrendszert, szervezetünkkel kölcsönösen előnyös anyagcserét folytatnak.