Az utazási csomagjából se hagyja ki a Protexint!

Utazásnál is a Protexin kell!

Nagyobb utazások alatt a különböző eredetű gyomor-és bélfertőzéseknek jobban ki vagyunk téve, hiszen ilyenkor számos stresszhatás éri szervezetünket, ill. az úti célunkra jellemző eltérő higiéniás kultúra miatt ismeretlen baktériumtörzsekkel is találkozhatunk. A bélflóránk egyensúlyának helyreállításával a Protexin probiotikumok>> segíthetnek megelőzni az “utazók hasmenése” szindrómát.

Nagyobb utazás során szervezetünket számos hatás éri. Az időeltolódás, a hőmérséklet-változás szervezetünk számára komoly stresszt jelent, és ezt a hatást tovább erősítik az utazás izgalmai és a kevés alvás. A stressz pedig gyengíti az immunválaszt. Emellett tudományosan igazolt, hogy a repülés maga is olyan körülményeket okoz a szervezetben, hogy a bennünk mindig jelenlevő, de kis számú, betegséget nem okozó kórokozók életre kelnek és kellemetlen tünetekkel keseríthetik meg utazásunkat.

Ezen túlmenően számunkra ismeretlen kórokozók kerülhetnek szervezetünkbe. Az idegen táplálék, a nyers vagy félig sült húsok, halak, tengeri állatok, zöldségek, saláták, nem hámozott gyümölcsök, nem pasztőrözött tejtermékek bizony veszélyt jelenthetnek a bélflóránk egyensúlyára. A csapvíz mikrobiológiai minősége is a szokásostól eltérő lehet, ami emésztési zavarokat, hasmenést, bélgyulladást okozhat. Hasonló veszélyeket rejthetnek a strandok, fürdőhelyek vizében található szennyeződések.

Az utazásaink tervezésénél ne feledkezzünk meg tehát az utazások “mellékhatásaként” felléphető hasmenés, illetve a környezetváltozás okozta székrekedésről, melynek elhárításához nélkülözhetetlen segítőtárs a Protexin.

Ezek elkerülésére néhány nappal az utazás előtt, megelőzés jelleggel szedjünk Protexint, lehetőleg már indulás előtt egy héttel. Természetesen a csomagból se feledjük ki, hogy a pihenésünket ne zavarják meg a fent leírt kellemetlenségek! A probiotikum szedése a hazaérkezés után egy-két hétig javasolt.

Így vigyázzunk egészségünkre nyaralás, utazás, világjárás közben!