Dr. Wacha Judit klinikai főorvos, belgyógyász-gasztroenterológus válaszol minden kérdésére.


Kérdésem a következő:

Kérdésére Doktornő 24 órán belül választ küld, melyet a honlapunkon tud megtekinteni.
Figyelem! Kérdése a válasszal együtt mások által is láthatóvá válik!
   

Legfrissebb kérdések

Összesen 1952 kérdés

5. oldal, összesen 97.

« Előző oldal | Következő oldal »

2015. 02. 03. - 10:25 ()

Tisztelt Főorvosnő! Február 13-tól felsőlégúti betegség miatt Forcid Solutab gyógyszert szedtem 7 napig. Ez alatt az idő alatt semmiféle panaszom nem volt. Mikor a gyógyszer elfogyott,rá 2 napra minden étkezés után székletürítés jelentkezik. Néha volt csak rövid ideig tartó hasfájás. Időnként volt csak hígabb,nem volt véres,nyákos a széklet. Láz,hányinger nem volt. Lehet ez az antibiotikum hatása,vagy szakorvosi segítséget igényel a panaszom? Válaszát előre is kôszönôm! Tisztelettel: H.Horinke

Kedves Horinke!
Az antibiotikum szedést követően, ahogy azt több levelemben jeleztem, kialakulhat ún. antibiotikum asszociált hasmenés, amelyet a Clostridium difficile baktérium toxinja okoz. Ez székletből toxinmeghatározással kimutatható. Ha kifejezett panaszok jelentkeztek és nem szűnnek, érdemes a székletvizsgálatot elvégeztetni. Megelőzésként pedig érdemes antibiotikum kezelés mellett a probiotikum szedésére is gondolni.
Üdvözlettel:dr. Wacha Judit

2015. 02. 02. - 16:58 ()

Tisztelt Doktor Nő. Felkerestem a háziorvosmat Hypertónia és fejfájás miatt,aki akkor nem mért vérnyomást,de látta az elöző papírjaimat,amin rajta volt,hogy Tensios fejfájás állhat a hátérbe ezt Neurológus írta. A háziorvosom írt ki Valsartan-Teva 80 mg reggel fél tabletta és azt mondta ír ki mellé egy másik készítményt amitől elfog múlni a fejfájásom.Nebibeta 5 mg reggel fél tabletta,ezt a 2 gyógyszert szedjem együtt. Én úgy tudom,hogy a Nebibeta 5 mg az pulzusszám csökkentő gyógyszer. Akkor ezt most mért kell szednem a Nebibetát? Kell ezt szednem egyentalán. Ma a Valsartan helyett kaptam más készítményt mert nem jól éreztem magam tőle már a Valsartan-tól mikor egymagába szedtem már akkor is éreztem,hogy nem jól vagyok tőle,emélygés. Ma kapott gyógyszer neve:Tanydon 40 mg reggel 1 tabletta,kérdeztem az orvost aki ma ki írta ezt igaz helyettesítő orvos volt,de ősem érti,hogy mért kaptam Nebibetát,ő azt mondta,hogy most próbáljam meg csak a Tanydont és ha úgy érzem akkor szedjem mellé a Nebibetát. A pulzusom az úgy 70-90 között szokott mozogni. Most szedjem vagy ne szedjem? A segítégét szeretném kérni a kedves Doktor Nőnek ebben !!! Válaszát köszönöm szépen !!! Üdv: Sándor.

Kedves Kérdező!
A Nebilet nem csak a szivritmusra, hanem a vérnyomásra is hat, ezért javasolták a szedését. Fontos lenne azonban, hogy egy doktorral beszélje meg a gyógyszerszedést és azt rendesen szedje. Ha minden nap valami más szert állítanak be, és nem várjuk meg, melyik hatásos, sohasem fogja jól érezni magát.
Üdvözlettel: dr. Wacha judit

2015. 02. 02. - 15:38 ()

Kedves Doktornő? Kérdezem, hogy a Duspatalin és a Protexin szedhető-e együtt, gyakori hasmenés miatt. Köszönöm a válaszát. Üdvözlettel: Katalin

Kedves Kérdező!
Igen szedhető együtt, de praktikus lenne kideríteni a hasmenés okát. Célzott kezelés eredményesebb lenne. Forduljon gasztroenterológushoz.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2015. 01. 31. - 19:46 ()

Tisztelt Doktornő ! A Protexin Pro Immunot szétszedve használom. Életben maradnak a baktériumok ?

Kedves Kérdező!
Igen, így is hatásosak maradnak.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2015. 01. 31. - 18:17 ()

Kedves Doktornő! Immunerősítés céljából melyik terméket ajánlja? Üdvözlettel: Gina

Kedves Gina!
Próbálja ki a Protexin Immun Pro használatát.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2015. 01. 30. - 15:38 ()

Tisztelt Doktor Nő! Augmentin kúra utolsó napján, erős bélfuffadást érztem, következő reggel hasmenésem volt és egy azt követő véres nyák ürült több alkalommal a nap folyamán. Megijjedtem, lehet hogy pseudomemranosus colitisem van. Milyen terméket tanácsol, mi a leghatásosabb? Üdvözlettel, Judit

Kedves Judit!
Székletvizsgálatból tisztázni kellene, hogy van-e Clostridium difficile toxin a szervezetében. Ha van, nem elég a probiotikum, speciális antibiotikus kezelés is kell a pszeudomembranozus colitis kezelésére. Az eredmény tisztázásáig szedjen Enterol tablettát.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2015. 01. 29. - 20:49 ()

Melyik probiotikumot ajánlja kedves doktornő? A harmadik antibiotikumot kapom tüdögyulladásra. Székrekedésre hajlamos vagyok és a Normaflór bevétele után székrekedésem volt. A legtöbb probiotikum hasmenés ellen van. lactotex, lactív plusz Protexin probiotik plusz. Köszönöm szépen előre is a választ!

Kedves Kérdező!
Ha az antibiotikum hasmenést vált ki, valamelyik Sacharomyces készitményt célszerű alkalmazni, ha inkább a szorulás megoldására szeretne probiotikumot, válassza a Lepicolt.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2015. 01. 29. - 16:40 ()

Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy a Bio-Kult tartalmaz e laktózt? Köszönöm! Bálint

Kedves Kérdező!
A Bio-Kult nem tartalmaz laktózt.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2015. 01. 29. - 12:31 ()

Tisztelt Doktornő! E.coli baktériumok egyáltalán nem tenyésztek ki és Klebsiella sp. poz. Mit jelent ez pontosan? Súlyos bélflóra károsodásra utal?Köszönöm.

Kedves Kérdező!
Ez valóban súlyos bélflóra károsodásra utal, javaslom a Bio-Kult szedését, abban a készítményben van a legtöbb baktériumfaj.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2015. 01. 27. - 14:39 ()

Tisztelt Doktornő! Szeretném megtudni,hogy bakterialis vaginosis összefüggésben lehet-e az állkapcson lévő nyirokcsomók feszítő érzéséve,és hány nap kezelés (dalacinkrém, Pimafucinkrém)után múlik el a viszkető érzés? Elöre is köszönöm válaszát!

Kedves Kérdező!
A szervezetben zajló diszbakteriosis - főleg a bél baktériumflórájának súlyos eltolódása - az egész szervezetben zajló gyulladásos folyamatok egyik kiváltó okaként szerepelhet. A BV közvetlenül inkább a környező nyirokutakban vált ki gyulladást.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2015. 01. 24. - 11:02 ()

Mennyi ideig szedhetünk probiotikumot?

Kedves Kérdező!
Fenntartó adagban (napi 1x) korlátlan ideig alkalmazhatók a probiotikumok.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2015. 01. 22. - 17:05 ()

Tisztelt Főorvos Asszony! Érdeklődöm, hogy enyhe refluxos ( gombócérzés a torokban ill. lepedékes nyelv) tünetek mellett probiotikumok szedése ajánlott-e vagy sem? Levente

Kedves Levente!
Ilyen esetben szedhető probiotikum, csökkentheti a bélgázokat, aminek folytán mérséklődnek a refluxos tünetek.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2015. 01. 19. - 13:15 ()

Tisztelt Főorvos Asszony! 4 éves kislányomnál tejfehérje allergiát állapítottak meg. Tudna ajánlani olyan probiotikumot, melyben nyomokban sem található tejszármazék, melyet biztonsággal fogyaszthat? Köszönettel: Balázs

Kedves Balázs!
Ismereteim szerint a probiotikus baktériumok többségét tej alapú táptalajon tenyésztik.Igy igaz, hogy csak minimális nyomokban, de tartalmazhatnak tejfehérjét. Ha a gyermeknek tejfehérje allergiája van, ne használjanak probiotikumot, ha csak intoleranciája (a két fogalom gyakran keveredik - ezt a kezelőorvossal kell tisztázni) szedhető valamelyik gyermekeknek szánt készítmény.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

2015. 01. 18. - 15:42 ()

Kedves Doktornő! Köszönöm a válaszát, a kisfiam ekcémájával kapcsolatban kérdeztem. Mennyi ideig javasolja a probiotikum szedését? Kúraszerűen néhány hétig, hosszabb ideig, vagy a bőrtünetektől függően? Köszönöm! Csilla

Kedves Csilla!
Néhány hétig mindenképpen. Ha a tünetek javulnak, kúraszerűen a későbbiekben meg lehet ismételni.
Üdvözlettel: dr. Wacha Judit

Vitaminkosár kft.

  • +36 (1) 209-1084
  • info@vitaminkosar.hu
  • 1117 Budapest, Nádorliget utca 7/c.
  • 08:00-17:00 között vagyunk elérhetőek