Probiotikumok az allergia kialakulásának megakadályozására

probiotikum és allergia A fejlődő országok több mint felében rengeteg gyermek szenved allergiás betegségektől, és ez nem meglepő. A jelenség ugyanis a nem optimális belső ökoszisztémára vezethető vissza, amely megfigyelhető már a születés utáni néhány hétben.

A születés utáni órákban még áteresztő a bélfal, így maximálisan felszívódik az anyatej első teje, amit colostrumnak hívnak. Az első néhány óra elteltével, egy védőgát kezd kialakulni a baba bél nyálkahártyájában. A hasznos baktériumok és a jó élesztő baktériumok kolonizálódnak, ezzel megerősítve a védőgátat.

Ez a kolonizációs periódus nagyon fontos a gyermek számára, ami az első hónapokban nagymértékben függ a gyermek táplálásától. Hiszen az első bélbe jutó baktériumok előnyt szereznek a kolonizációban ( a bélben való megtelepedésben), ezzel erős immunitást tudnak kialakítani. Ha a gát a bélfalon nem működik hatékonyan, vagy hiányos a jó mikroflóra, a tápanyag és méreganyag a vérbe szivárog.

Ebben az esetben a gyermek szervezete úgy reagál a táplálékra, mint “idegen megszállóra”, és antitesteket termel a táplálékkal szemben, ami “ételallergiához” vezet.

Születés után minél előbb adunk gyermekünknek hasznos probiotikumokat, annál hamarabb tudjuk biztosítani ezen jótékony flóra megtelepedését és elszaporodását a bélrendszerben, így megakadályozhatjuk az ételallergia kialakulását, ami manapság igen általános probléma.

Forrás: Natural News