Az immunrendszer megerősítése fontos tanévkezdéskor

Az immunrendszer megerősítése fontos tanévkezdéskor

A tanév és az ősz beköszöntével a bakteriális és a vírusos fertőzések elterjedésének időszaka is elkezdődik. A gyermekek ilyenkor újra nagyobb közösségbe kerülnek, így cseppfertőzés útján terjedő megbetegedéseknek könnyen áldozatául esnek.

A betegségek kialakulását tekintve mindig a megelőzés a legfontosabb. Így az immunrendszer megerősítése jelentős feladat ebben az időszakban. Az immunrendszer működésében aktívan részt vesznek a gyomor-bélrendszer immunsejtjei valamint a bélflóra közel 400 baktériumfaja (Lactobacillus sp., Bifidobacterium sp. és Streptococcus sp. stb).

A természetes védekező rendszer támogatása történhet immunrendszert erősítő vitaminokkal (pl. A- és C-vitaminok), valamint válogatott baktériumtörzsekkel is. Egy 2009-ben végzett kutatásban 248 egészséges gyermeknek adtak csak Lactobacillus ill. Bifidobacterium-mal is kombinált készítményt. A megbetegedések előfordulását is, ill. a tünetek fennállását (pl. köhögés, láz, orrfolyás) szignifikánsan csökkentette, valamint az antibiotikum használat egy hatodára csökkent. Fontos, hogy a többkomponensű tulajdonság, ugyanis a bifidobaktériumokkal kiegészített készítmény magasabb hatékonyságot mutatott a csak tejsavbaktériumot tartalmazóhoz képest.

Természetesen a súlyosabb fertőzéses, bakteriális megbetegedésekben szükséges az antibiotikum, azonban a széles spektrumú gyógyszereknek komoly mellékhatásaik lehetnek pl. hasmenés. Az antibiotikum kezelés mellé ezért többféle, az élőflóra részét alkotó baktériumtörzset tartalmazó készítményt érdemes szedni, amelyek csökkentik ezt a kellemetlen mellékhatást. Az élő baktériumtörzsek érzékenyek lehetnek az antibiotikumra, ezért érdemes 3-4 óra szünetet hagyni a két készítmény szedése között. Az antibiotikus kúra befejeztével legalább egy hétig érdemes még az élőflórás törzset tartalmazó készítményt szedni, így előnyös olyan készítményt választani, amely nemcsak 7 napra elegendő mennyiséget tartalmaz. Különösen kedvező, ha az immunrendszer valamint a nyálkahártyák normál működését fenntartó C- ill. A-vitamint is tartalmaz a készítmény.

Protexin ImmunProA Protexin ImmunPro
A- és C-vitaminból az ajánlott bevitel 100%-át tartalmazza, amelyek az immunrendszer normál működéséhez hozzájárulnak. Lactobacillus, Bifidobacterium és Streptococcus 7-féle válogatott törzsét tartalmazza.
Kattintson ide a részletekért >>