A tejcukor-érzékenység és a probiotikumok

A tejcukor-érzékenység és a probiotikumok

A probiotikumok sokrétű hatással vannak a gazdaszervezet anyagcseréjére. Javítják a tápanyagok hasznosulását és felszívódását. Olyan emésztő enzimeket termelnek, melyek jól kiegészítik az emlősök, így az ember enzimkészletét. Ilyen enzim bontja a tejcukrot is.

Gyermekkorunkban a tejivás általában nem jár hasmenéssel. Az ok: általában jól működik a laktáz nevű enzimünk. A laktáz a két cukormolekulából álló összetett tejcukrot két egyszerű cukorra bontja, amelyek felszívódnak. Idővel az enzim termelése csökken, a legtöbb európai felnőttben le is áll. A laktáz hiányában a tejcukor nem szívódik fel, vizet köt meg és hasmenést okoz, de nem mindenkinél: akiknek a bélflórája egészséges, segítő baktériumai lebontják és hasznosítják a tejcukrot.

A bélflóra helyreállítása után az addig laktóz-érzékenyek is fogyaszthatnak kisebb mennyiségben akár nyers tejet is, anélkül, hogy az panaszokat okozna.

Partner patikák és üzletek ≫ (Partner patikák és egyéb üzletek, ahol a Protexin termékeket biztosan megtalálja.)

A kereskedelmi partnerek árai nem azonosak a honlapunkon feltüntetett webshop árakkal! Az árakban jelentős eltérések lehetnek.
Kérjük tájékozódjon vásárlás előtt!