Protexin gyermekeknek

Miért válasszam a Protexint?

A bevitt baktériumok sok termék esetében napok alatt kiürülnek a bélből. A Protexin készítmények baktériumait hozzáadott prebiotikum (frukto-oligoszacharid, inulin) segíti a kolóniaképzésben és a gyors elszaporodásban.

A probiotikumokkal végzett klinikai vizsgálatok sorra támasztják alá, hogy az egészségre gyakorolt pozitív hatás eléréshez kúraszerűen, hosszabb ideig kell szedni az ilyen jellegű készítményeket (4-6 hétig). A Protexin termékek kiszerelése igazodik ehhez, a termékek többsége 1-2 hónapra elegendő kapszulát tartalmaz, így könnyen kiszámolható, hogy a terápiás költség egy napra lebontva igen kedvező!

A humán eredetű törzsek képesek tartósan megtelepedni az emberi bélrendszerben; a hatásuk is tartós. Bár ma már növényben, állatban izolált ártalmatlan baktériumokat is forgalmaznak, csak az elvesztett természetes humán flóra szereplőit tartalmazó készítményt érdemes választani.

A Protexin termékekben található hasznos baktériumok savvédettek. Ún. savvédő köpeny segítségével sikerrel jutnak át a gyomor savas közegén, ezért a bevitt baktériumok kiemelkedő arányban , élve jutnak el a vastagbélbe. Csak a gyomorsavnak, epesavaknak és emésztő enzimeknek ellenálló forma garantálja, hogy a segítő baktériumok élve jussanak el a bélbe. A Protexin termékek mikrokapszulázott szemcséi ezt magas szinten biztosítják.

A Protexin termékek adagolásának pontosságát, biztonságát a magas színvonalú gyártási technológia adja. A Protexin termékekben a hasznos baktériumok korszerű tartósítási eljárással (ún. liofilizálással) kerülnek legyártásra, amelynek eredményeképpen hűtés nélkül, szobahőmérsékleten tárolhatóak a készítmények, valamint a baktériumok csíraszáma a minőség megőrzési idő végéig garantált.

Termékek

Dr. Hidvégi Edit
Gyermekorvos válaszol

Dr. Hidvégi Edit PhD a Budai Allergiaközpont gyermekgyógyásza,
gyermektüdőgyógyásza,
gasztroenterológusa válaszol kérdéseire.

Kérdésére Doktornő 2 munkanapon belül választ küld, melyet a honlapunkon tud megtekinteni.
Figyelem! Kérdése a válasszal együtt mások által is láthatóvá válik!

Kérdésem a következő:Legfrissebb kérdések

2017-08-22 15:36:55

Kedves Doktornő!Azt szeretnèm megkèrdezni,3 èves kisfiam àtesett egy Adeno ès egy Rotaviruson januárban,egymàs utànn.Azota diètázunk folyamatosan ès közbe kiderült hogy laktoz èrzèkeny.Mennyi idöbe telik amig a bèlflorái ès a bèlbolyhok ismèt felèpülnek.Elèg sokszor büzös a szèklete ès nyák is van benne.Ha egy kicsitt tartalmasabb ètelt adok pl csirkehųs megpárolva akkor,fájtatja a hàsát.Vèrböl sokmindent megnèztek ès csak a laktoz jött ki pozitivnak.A diagnozis allergiás nutritionális gastroenritis ès colitis.Meg tud e gyogyulni a gyomra?Válaszát elöre is köszönöm tisztelettel Edit.

Dr. Hidvégi Edit

Kedves Kérdező! A fertőzéses hasmenések átmeneti tejcukor érzékenységet okozhatnak a kisgyermekeknek. A bélbolyhok kb. 2-4 hét alatt teljesen rendbe jöhetnek, ezért a január óta eltelt időt nagyon hosszúnak tartom. Széklet bakteriológiai és féreg vizsgálatot kellene végeztetni, hogy nincs-e valami azóta fennálló fertőzése. Az Ön által említett "nutritionalis gastroenteritis és colitis"-ből is 3 éves korra az esetek több, mint 80%-ában meg szoktak gyógyulni. Forduljon feltétlenül gyermek gastroenterológus szakorvoshoz. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

2017-06-20 09:17:59

Tisztelt Doktornő! Adhatok-e már Protexin Restore-t és mennyit a 8 hetes és 4 kg-os kisfiamnak? Üdvözlettel, Kiss Laura

Dr. Hidvégi Edit

Kedves Laura! A Protexin Restore speciálisan a csecsemők és kisgyermekek probiotikuma. 1-2 hétig napi 1 tasakkal kaphat, utána heti 1-2 tasak a fenntartó adag. Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit

2017-06-14 11:41:49

Kedves Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy milyen kockázattal jár a császármetszéses szülés a kisbaba immunrendszerére, érik-e hátrányok emiatt, nagyobb-e a megbetegedések és fertőzések kockázata? Előre is köszönöm, Szabó Patrícia

Dr. Hidvégi Edit

Kedves Patrícia! A természetes szülés során több jó (és rossz) baktériummal találkozik az újszülött, mint császármetszéses szülés esetén. Ez azonban kisebb eltérést jelent, mint az anyatej helyett a tápszeres táplálás. A szoptatás minimum 4, de inkább 6 hónapos korig feltétlenül ajánlott, ez nagyon sokat segít az újszülött és csecsemő immun-védekezésében. Emellett speciálisan csecsemőknek adható probiotikum is segíti az immunrendszer érését. Ezzel szemben a passzív dohányzás nagyon sokat árt! Üdvözlettel: dr. Hidvégi Edit

Partner patikák

Összegyűjtöttük referencia patikáinkat, melyekben biztosan megtalálhatja termékeinket!

Anyának lenni jó Apának lenni jó Védőnők Proxi Teknős